VERO | SKATT Ilmoitin.fi  

Tervetuloa Ilmoitin.fi-palveluun

Mihin voit käyttää palvelua?

Palvelussa voit

  • lähettää ohjelmistojen tuottamia ilmoituksia
  • selata lähettämiäsi ilmoituksia
  • testata ilmoitustiedoston oikean muodon

Ilmoitin.fi on palvelu, jonka kautta voi lähettää ohjelmistojen tuottamia, tietuekuvausten mukaisia ilmoitustiedostoja. Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita.

Miten kirjaudut palveluun?

Katso-tunnisteella

Yrityksen tai yhteisön puolesta toimivat kirjautuvat palveluun Katso-tunnisteella. Jos sinulla ei ole Katso-tunnistetta, voit muodostaa sen Katso-palvelussa (yritys.tunnistus.fi). Katso-tunnisteella kirjautuneena ilmoituksilla tulee käyttää Y-tunnusta.

Henkilötunnisteella

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat ja maa- ja metsätalousyrittäjät voivat lähettää henkilökohtaisia ilmoituksia verkkopankkitunnuksilla kirjautuneena. Henkilötunnisteella kirjautuneena ilmoituksilla käytetään ilmoittajan henkilötunnusta.

Henkilötunnisteella Suomi.fi valtuuksin

Ilmoituksen antaja kirjautuu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan. Asiointioikeus tarkastetaan kaupparekisteristä tai yritystietojärjestelmästä Suomi.fi-valtuudet palvelua käyttäen. Oikeus ilmoittaa perustuu henkilön asemaan (esimerkiksi toimitusjohtaja).

Ilmoittamiseen oikeuttavat roolit eli asemat yrityksessä.

Yhtiön tietojen lähettäminen ei onnistu, jos palveluun kirjautunut henkilö ei ole kaupparekisteriin tai yritystietojärjestelmään merkitty. Tarkista tietojen ajantasaisuus.

Mitä ilmoituksia voit lähettää?

Katso-tunnisteella voit mm. lähettää tuloveroilmoituksia, vuosi-ilmoituksia, oma-aloitteisten verojen ilmoituksia ja rakentamisilmoituksia sähköisesti Verohallintoon. Palvelussa voit lähettää ilmoituksia ja hakemuksia myös Kelaan ja Työttömyysvakuutusrahastoon. Tunnistustavat, roolit ja edustusoikeudet -sivulta näet, mitä ilmoituksia voit lähettää Katso-tunnisteella.

Maa- ja metsätalousyrittäjät ja liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat lähettää tuloveroilmoitukset, oma-aloitteisten verojen ilmoitukset ja tietyt vuosi-ilmoitukset henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla kirjautuneena. Tunnistustavat, roolit ja edustusoikeudet -sivulta näet, mitä ilmoituksia voit lähettää henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.