VERO | SKATTIlmoitin.fi  

Tervetuloa Ilmoitin.fi-palveluun

Mihin voit käyttää palvelua?

Palvelussa voit

  • lähettää ohjelmistojen tuottamia ilmoituksia
  • selata lähettämiäsi ilmoituksia
  • testata ilmoitustiedoston oikean muodon

Ilmoitin.fi on palvelu, jonka kautta voi lähettää ohjelmistojen tuottamia, tietuekuvausten mukaisia ilmoitustiedostoja. Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita.

Miten kirjaudut palveluun?

Yrityksen tai yhteisön puolesta toimivat kirjautuvat palveluun Katso-tunnisteella. Jos sinulla ei ole Katso-tunnistetta, voit muodostaa sen Katso-palvelussa (yritys.tunnistus.fi).

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat ja maa- ja metsätalousyrittäjät voivat lähettää henkilökohtaisia ilmoituksia verkkopankkitunnuksilla kirjautuneena.

Katso-tunnisteella kirjautuneena ilmoituksilla tulee käyttää Y-tunnusta. Henkilötunnisteella kirjautuneena ilmoituksilla käytetään ilmoittajan henkilötunnusta.

Mitä ilmoituksia voit lähettää?

Katso-tunnisteella voit mm. lähettää tuloveroilmoituksia, vuosi-ilmoituksia, kausiveroilmoituksia ja rakentamisilmoituksia sähköisesti Verohallintoon. Palvelussa voit lähettää ilmoituksia ja hakemuksia myös Kelaan ja Työttömyysvakuutusrahastoon. Tunnistustavat ja Katso-roolit -sivulta näet, mitä ilmoituksia voit lähettää Katso-tunnisteella.

Maa- ja metsätalousyrittäjät ja liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat lähettää tuloveroilmoitukset, kausiveroilmoitukset ja tietyt vuosi-ilmoitukset henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla kirjautuneena Tunnistustavat ja Katso-roolit -sivulta näet, mitä ilmoituksia voit lähettää henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.