VERO | SKATTIlmoitin.fi  

Tervetuloa Ilmoitin.fi-palveluun

Mihin voit käyttää palvelua?

Palvelussa voit

  • lähettää ohjelmistojen tuottamia ilmoituksia
  • selata lähettämiäsi ilmoituksia
  • testata ilmoitustiedoston oikean muodon

Ilmoitin.fi on palvelu, jonka kautta voi lähettää ohjelmistojen tuottamia, tietuekuvausten mukaisia ilmoitustiedostoja. Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita.

Miten kirjaudut palveluun?

Yrityksen tai yhteisön puolesta toimivat kirjautuvat palveluun Katso-tunnisteella. Jos sinulla ei ole Katso-tunnistetta, voit muodostaa sen Katso-palvelussa (yritys.tunnistus.fi).

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat ja maa- ja metsätalousyrittäjät voivat lähettää henkilökohtaisia ilmoituksia verkkopankkitunnuksilla kirjautuneena.

Kaupparekisteriin merkitty toimitusjohtaja tai isännöitsijä voi lähettää edustamansa osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön ilmoituksia henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla kirjautuneena. Yhtiön tietojen lähettäminen ei onnistu, jos palveluun kirjautunut henkilö ei ole kaupparekisteriin merkitty. Tarkista tällöin kaupparekisteritietojen ajantasaisuus.

Katso-tunnisteella kirjautuneena ilmoituksilla tulee käyttää Y-tunnusta. Henkilötunnisteella kirjautuneena ilmoituksilla käytetään ilmoittajan henkilötunnusta.

Mitä ilmoituksia voit lähettää?

Katso-tunnisteella voit mm. lähettää tuloveroilmoituksia, vuosi-ilmoituksia, oma-aloitteisten verojen ilmoituksia ja rakentamisilmoituksia sähköisesti Verohallintoon. Palvelussa voit lähettää ilmoituksia ja hakemuksia myös Kelaan ja Työttömyysvakuutusrahastoon. Tunnistustavat, roolit ja edustusoikeudet -sivulta näet, mitä ilmoituksia voit lähettää Katso-tunnisteella.

Maa- ja metsätalousyrittäjät ja liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat lähettää tuloveroilmoitukset, oma-aloitteisten verojen ilmoitukset ja tietyt vuosi-ilmoitukset henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla kirjautuneena. Tunnistustavat, roolit ja edustusoikeudet -sivulta näet, mitä ilmoituksia voit lähettää henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.