Etusivulle Ilmoitin.fi  

Ajankohtaista

Katso-palvelun SSL varmenteet vaihtuvat

 

Katso-palvelun SSL varmenteet vaihtuvat

Katso-palvelun SSL varmenteet vaihtuvat. Varmenteiden vaihtuminen koskee vain ApiTaMo-asiakassovellusten käyttäjiä. Testipalvelussa (testi.ilmoitin.fi) varmenteet ovat vaihtuneet 4.1.2018 ja tuotantoympäristössä (www.ilmoitin.fi) uudet varmenteet tulevat käyttöön 16.1.2018. Varmenteiden vaihdon yhteydessä myös root ja intermediate varmenteet vaihtuvat. Uusien varmenteiden toimittaja on Entrust. On ensiarvoisen tärkeää että Ilmoitin-palvelua käyttävien ApiTaMo-asiakassovellusten TrustStoresta löytyvät kaikki asianmukaiset varmenteet.

 

Jos ApiTaMo-asiakassovelluksen käytössä ilmenee ongelmia, voi uudet varmenteet voi ladata Entrustin sivulta Juurivarmenne (Root Certificate) ja Välivarmenne (Intermediate Certificate)

 

TLSv1.0 ja TLSv1.1 protokollat poistuvat käytöstä

Varmenteiden vaihdon yhteydessä Katson testiympäristössä (testi.ilmoitin.fi) on vaihdettu ainoaksi hyväksytyksi SSL kättelyprotokollaksi TLSv1.2. Vanhempaa protokollaversiota käytettäessä ApiTamo-asiakassovelluksen tunnistautuminen ei enää onnistu. Tuotantoympäristössä (www.ilmoitin.fi) vastaava muutos tapahtuu kevään aikana. Tuotantoympäristön (www.ilmoitin.fi) vaihtoajankohdasta tulee myöhemmin lisää tietoa.