Etusivulle Ilmoitin.fi  

Ajankohtaista

Ilmoitin.fi-palvelusta julkaistaan uusi versio 7.6.2016

 

Versiopäivityksen aikana 7.6.2016 klo 17-19 www.ilmoitin.fi ja ohjelmistorajapinnat eivät ole käytettävissä.

Päivityksen jälkeen:

  • Voi tarkastaa ja lähettää Hakemuksia energiatuotteen valmisteveron palauttamiseksi (VSYEVP16) vuodelle 2016.
  • Vuosi-ilmoituksen voi lähettää Katso-tunnistautuneena yrityksen tai henkilön puolesta ilman Katso-valtuutusta. Riittää, että Katso-tunnisteella on pääkäyttäjän, rinnakkaispääkäyttäjän, vuosi-ilmoittamisen tai tilinhoitajayhteisön rooli johonkin y-tunnukseen.
  • Rajoitetusti verovelvollisten eläkkeensaajien suorasiirron (RVKSSELE) voi lähettää jatkossa Katso-tunnisteella, jolla on vuosi-ilmoittamisen valtuutus suorasiirron pyytäjän y-tunnukseen.
  • Vuosi-ilmoituksilla VSKTVYSL, VSTVERIE, VSOSERIE, VSRAERIE, VSOKERIE, VSPSVYHT, VSTVVYHT, VSPAOPAL ja kausiveroilmoituksella VSRMUUKV 080-tunnuksella tai vastaavassa positiossa ei voi ilmoittaa muita kuin rekisteriin merkittyjen tilinhoitajien tunnuksia.
  • Vuoden 2016 Arvopaperien välittäjän ja sijoitusrahaston osto- ja myyntierittelyjen ilmoittaminen (VSAPUUSE) tietovirran tarkistukset toimivat viimeisimmän tietuekuvauksen mukaisesti.
  • vuoden 2016 vuosi-ilmoituksilla VSRAERIE, VSPSERIE, VSPSERIK, VSPSKUST ja VSPSVYHT vaaditaan pakollisena ilmoituksen tuottanut ohjelmisto (linkki uutiseen). Henkilöt, joille on kaupparekisteriin merkitty isännöitsijän tai toimitusjohtajan asema, voivat antaa edustamiensa yhtiöiden ilmoituksia omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan tunnistautuen. Toimitusjohtajan tai isännöitsijän edustusoikeus tarkistetaan kaupparekisteristä ilmoitusta annettaessa.



Versiopäivityksen tekniset muutokset ohjelmistokehittäjille

TaMo

  • Lisätään vuoden 2016 formaatti ja tietuekuvaus tietovirralle Hakemuksia energiatuotteen valmisteveron palauttamiseksi (VSYEVP16) (tietuekuvaus päivittyy vero.fi-sivuille).
  • Tarkastetaan vuosi-ilmoituksilta VSKTVYSL, VSTVERIE, VSOSERIE, VSRAERIE, VSOKERIE, VSPSVYHT, VSTVVYHT, VSPAOPAL ja kausiveroilmoitukselta VSRMUUKV, että 080-tunnuksella tai vastaavassa positiossa on aito tilinhoitajayhteisöjen tunnus.
  • Korjataan vuoden 2016 Arvopaperien välittäjän ja sijoitusrahaston osto- ja myyntierittelyjen ilmoittaminen (VSAPUUSE) tietovirran tarkistukset.
  • Lisätään vuoden 2016 vuosi-ilmoituksille VSRAERIE, VSPSERIE, VSPSERIK, VSPSKUST ja VSPSVYHT pakolliseksi tieto ilmoituksen tuottanut ohjelmisto (014).